Buitenkeuken

Met een man in huis die een fanatieke BBQ’er is in weer en wind. Kon een echte buitenkeuken niet uitblijven met natuurlijk een echte keramische bbq erin. Tnt voldeed onze weber ook nog erg goed, maar dit is natuurlijk toch wat echter, en nog meer mogelijkheden.


In het voorjaar van 2018 werden de eerste voorbereidingen getroffen wat bestond uit het vrij maken van planten en tegels op de plek waar de keuken gebouwd zou gaan worden. Op deze plek hadden wij een smalle border met een druif tegen de schutting. Alles werd weg gehaald. Maar het hout van de druiven plant werd wel in kleine stukjes gehakt en bewaard. Dit is mooi rookhout voor later op de nieuwe bbq. Daar had ik dan weer niet over nagedacht.


De tekeningen werden gemaakt voor het ontwerp. Moet wel zeggen dat ik mij er niet veel mee bemoeid heb. Al het vertrouwen erin dat het mooi zou gaan worden!


Het meubel is gemaakt van steigerhout. Hieronder kunnen jullie het “opbouwproces” zien!


Ondertussen was natuurlijk de hamvraag….. Welke keramische bbq zou het gaan worden? Er is zoveel keus. Voor mij was alleen de Green egg een bekende. Maar uiteindelijk is het de Kamado Joe geworden. Volgens mijn man had deze toch wat meer mogelijkheden dan alle anderen.


We bestelden de bbq bij Barbeque exclusief. Een zaak met echt alle kennis op het gebied van BBQ. Een walhalla voor de echt fans! Gelukkig is de winkel dichtbij voor ons, maar online is ook heel veel te bestellen!


En als allerlaatse was de grote klus daar nog om het betonnen blad te gieten. Echt spannend, nog nooit gedaan. Een houten frame werd gemaakt, beton gemaakt, gestort en wachten maar….. Kijken hoe het op zou drogen!
En ja…. Het was gelukt. Wow echt zo mooi geworden! Na het drogen zijn de bladen goed opgeschuurd met diamantschuurpapier.
En als laatste behandeld met een impregneer middel, zodat de vlekken niet in het blad kunnen trekken.


Inmiddels hebben we al wat lekkere dingen mogen bereiden op de Kamado Joe.
Echt optimaal genieten is het!
 
Zijn jullie ook echte BBQ fans?


Likes

Comments

Marieke,
Leuk artikel Kathelijne! En wat een prachtige buitenkeuken 😊
www.sukhi.nl
Casakatoo
Casakatoo,
Dank je wel Marieke!
nouw.com/casakatoo