De kleur wit: hoe pas je hem toe?

Ze zeggen wel eens dat je smaak in de loop der jaren veranderd….. Nou dat is bij ons qua interieur wel degelijk het geval! Toen wij twintig jaar geleden gingen samenwonen hadden wij heel wat meer kleur in huis. Er stond zelfs een gele bank, en hadden deze kleur gecombineerd met terra tinten. Nu kan ik mij dat echt niet meer voorstellen!


Sinds wij in dit huis wonen, hebben we het meteen wat rustiger aangepakt. En was de basis meteen met veel hout en grijs. Deze grijze kleur is nog steeds wel aanwezig in huis, maar voor een groot deel wel vervangen door het frisse wit. Ik merk dat deze kleur mij zoveel rust geeft! Het begon met wat kleinere items in huis, maar het trekt zich steeds verder door. Zo is mijn grote wens nog wel een witte vloer en eettafel. Maar ik moet wat te wensen over houden toch?


Ze zeggen wel eens dat wit officieel geen kleur is. Wit wordt gezien als de kleur van onschuld, puurheid en vrede. De kleur heeft vooral positieve associaties zoals zuiverheid, maagdelijkheid, eenvoud, stilte, kalmte, netheid en helderheid. Wit stimuleert tot opruimen, symboliseert een nieuw begin en reinheid.


Bij Flinders bestelde ik wat items die ik in deze blog kon verwerken en uiteraard allen in de juiste kleur: WIT! Het was een heel fijn pakketje om open te maken, wat een mooie eenheid!


Ik bestelde twee designlampen. Het muizenlampje van Seletti is een echte eyecatcher. Hoe basic deze ook is, overal waar ik dit kleine lampje neerzet valt deze op. Deze staat nu mooi te shinen in mijn kast, maar zal op vele plekken komen te staan denk ik zo!

Voor bij mijn egg chair koos ik voor een vloerlamp van Zuiver. Ik zit graag in deze hoek te lezen en deze lamp geeft het hoekje mooi licht.


Mijn eethoek is ook echt een fijne plek in huis, het is een hele lichte plek door het dakraam in de aanbouw. Er staan allemaal verschillende witte stoelen rond de tafel. Dat geeft echt een leuk effect. Zo nu en dan komt er een nieuwe designstoel bij en verschuift er weer een naar boven. Mijn nieuwe aanwinst is die van Hay, de Soft Edge designstoel. Deze matchet perfect bij de andere stoelen, en zit ook nog eens lekker!


Verder zaten er nog een te gekke beker en koekjespot in dit mooie pakket. Deze gaan jullie beide ook nog veel terugzien op mijn Instagrampagina. Want deze zijn zo leuk met het stylen!

Ik ben benieuwd, wat vinden jullie van de kleur wit?

Likes

Comments