Haal groen in huis

Onlangs schreef ik een blog voor Gigameubel. Ik plaats m hier ook, omdat jullie het vast ook willen lezen!

Nog niet zo heel lang geleden had ik geen enkele plant in huis staan. Net als dat ik geen kussens in de bank en salontafel had. Als ik terug kijk was het best steriel toen in huis. Al deze elementen geven toch wat meer sfeer in huis, zeg ik nu!


De kleuren in huis beperken zich tot wit, grijs, hout/ naturel en een tikje zwart. Niks geen kleur dus!

Inmiddels ben ik er wel achter dat een plantje hier en daar, dus een accentje groen, echt wel wat doet met de sfeer in huis!


Ik denk dat het begon met de pilea, ofwel de pannekoek plant. Die kocht ik bij het tuincentrum onder het motto, laten we eens iets proberen. En die deed het al snel erg goed. En gaf vele “baby-pilea’s”! Zoveel dat ik maar stopte met stekken, waar moest ik ze kwijt? Ik heb er anderen blij mee kunnen maken!


En vanaf dit moment staan er altijd wel een stuk of wat planten in huis.

Zo kocht ik bij een kweker hier in de buurt een “Alocasia Zebrina”. Prachtig vind ik m. Heb er zelfs al een stekje van. Ik had geen idee of stekken zou lukken met deze plant. Maar de grote plant kreeg een nieuwe stek en deze ging hangen. Meteen afgestoken bij de wortels, en in de grond gezet. En het kleintje doet het nu een paar maanden later nog steeds, heeft er zelfs een tweede tak bijgekregen.

De Corokia Cotoneaster is ook favoriet. Maar snap ook dat mensen het net een plant met dode takken vinden! Maar gestyled in een mooie witte pot of paperbag vind ik m heel erg stijlvol!

Ik hou niet van bloeiende planten, dus die zul je hier niet snel vinden. Dan zet ik liever bloemen neer, of een paar mooie takken.

Ik ben benieuwd, zijn jullie planten ook meer gaan waarderen?

Dit was het voor nu! Tot de volgende blog zou ik zeggen!

Liefs Kathelijne

Likes

Comments