Meneer van hout

Onze eethoek is voor ons een fijne plek in huis om aan te werken, knutselen en borrelen met vrienden. Doordat we een groot dakraam in onze uitbouw hebben is het er echt lekker licht.
Al even was een nieuwe eettafel een grote wens. Er was niks mis met de oude versie, maar ik wilde wat stoerders. En ook graag witte poten op onze houten vloer.

En toen kwam meneer van hout op mijn pad. Wow, wat een geweldig concept. Daar werd ik wel nieuwsgierig van! Wij zijn al snel gaan kijken bij de winkel in Veenendaal. Echt een prachtige showroom waar echt veel tafels te zien waren. We werden goed ontvangen door een medewerkster, die ons een korte rondleiding gaf en uitleg gaf over de werkwijze. Daarna zijn we snel zelf gaan snuffelen.

Het idee is dat je zelf een tafel samenstelt. Poten kiest welke aansluit bij je smaak, en ook de kleur hiervan aan kan passen en de keuze of het hout of metaal moet zijn. Er zijn echt veel soorten en maten. En wanneer je de perfecte poten er niet bij ziet kunnen ze kijken wat ze nog kunnen bieden. Maatwerk is altijd mogelijk! Voor ons wat deze keus vrij makkelijk, We wilden wel stoere poten, maar wel zo’n positie onder het blad dat er makkelijk 3 stoelen aan beide kanten kunnen staan. Ook moet er een zit plek aan de kop zijn kant zijn. De kleur werd dus wit, en het materiaal metaal.


De volgende stap was het uitkiezen van het blad. Welke houtsoort en wat voor randen vonden wij mooi aan de zijkant van het blad. Ook daarin is zoveel keus! Ze hebben een hele ruime voorraad van hout van Europees eiken en Elmwood uit Azie.
Wij wilden heel graag een wat stoerder blad, dus er mochten wel wat knoesten en kieren inzitten. Maar niet te veel. Ook hebben wij gekozen voor gladde randen aan de zijkanten, dat past net wat beter bij ons. Het is rustiek eiken geworden met een witte olie laag erop. Zij behandelen onze tafel zoals wij willen. Het is dus olie geworden maar je kan ook kiezen uit een transparante lak laag. Daar zie je niks van, en beschermt je tafel optimaal. Maar omdat wij graag een wittig blad wilden kon dit alleen met olie. Het fijne van de olie is dat je dit plaatselijk bij kan werken als er vlekken in komen. We hebben er een flesje met de juiste olie bij besteld.

Het leuke van de showroom is dat er meteen achter de werkplaats is. Ik mocht er een kijkje gaan nemen. Erg leuk om te zien hoe zij werken. De opslag van de bladen, de spuitcabine voor de poten, de werkmachines. Alles is handwerk, ook de onderstellen. Toen wij de knoop doorgehakt hadden van de maat (220x100, iets groter dan dat we hadden) werden de bladen tevoorschijn gehaald, en mochten wij kiezen welk blad wij het mooiste vonden.

En toen was het wachten aangebroken. De indicatie was 6-8 weken. En dat klopte ook wel.
En nu, zie hier! Wat staat de tafel hier mooi te shinen!

Likes

Comments