Woonstijl

Flinders vroeg mij een blog te schrijven over bijvoorbeeld mijn woonstijl. Leuk! Al ging ik mij afvragen, heb ik wel één echte woonstijl? Ik heb hier en daar eens wat mensen gevraagd: “wat voor woonstijl vinden jullie dat ik heb?”

De volgende antwoorden kwamen daaruit naar voren:
Stoer & landelijk, Scandinavisch, industrieel, basic en zelfs scandustrial. Een samenvoeging van twee stijlen.


Ik denk persoonlijk dat ik mijn huis niet echt onder één noemer kan beschrijven. De stijlen Scandinavisch en industrieel sluiten denk ik het beste aan bij ons huis.

De Scandinavische stijl staat bekend om de rust en het gebruik van rustige kleuren en materialen. Deze drie punten probeer ik terug te laten komen in mijn huis. De kleuren wit en grijs hebben wij veel gebruikt door het hele huis. Qua natuurlijke materialen is er ook veel hout te vinden.

De industriele stijl kent veel strakke elementen. Gebruik van stoere materialen zoals hout, beton en metaal. Het hout zie je terug in de houten vloer en kast. Het metaal in de gegalvaniseerde buizen die te vinden zijn. O.a. van het onderstel van het bankje, de gordijnrails en de paal die in huis staat.


Mijn interieur verandert steeds weer iets, maar dan gaat het meer om de kleinere dingen. De basis staat wel goed. Ik heb wel het gevoel dat alles nu in balans is, dat het steeds meer klopt. Wat kan ik ervan genieten.


Mijn eethoek is wel het meest veranderd de laatste tijd. De tafel is nog hetzelfde, daar zou ik nog wel graag iets anders voor willen in de toekomst! Er zijn twee witte hanglampen gekomen, i.p.v. één grote zware donkergrijze industriële versie. En de zes witte houten eetkamerstoelen hebben plaats gemaakt voor verschillende witte versies. Eerst was ik bang dat dit rommelig over zou komen, maar dat vind ik echt niet het geval! Leuk om deze een beetje te schuiven, dan heb je steeds een ander beeld!


Mijn nieuwste eetkamerstoel komt bij Flinders vandaan. Een stoel van het merk: Hay. Wat een prachtige stoel, zo stevig! Zit ook echt heerlijk. Ik heb er een grijs zitkussen bij gedaan, is niet nodig omdat de stoel zelf al lekker zit. Maar geeft net wat meer comfort!


Voor op tafel heb ik daar een witte tray besteld van Vitra.
Zo leuk om steeds weer wat anders te stylen! Plantjes erop, kaarsjes en morgen weer anders. Je kunt hem ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld fruit. Maar dat doe ik nu nog niet, misschien ooit!


Ik ben benieuwd naar jullie woonstijlen! Laat je het mij weten in een reactie hieronder?

Likes

Comments